Ali mora podjetje imeti spletno stran v 2024?

Ali mora podjetje v 2024 imeti spletno stran?

 

Živimo v času tehnološkega napredka, umetne inteligence, popolne konkurence in visoke inflacije, ko vsa podjetja tako mikro, majhna kot velika zategujejo svoje pasove. To pomeni, da se varčevanje s sredstvi in nižanje stroškov vpeljuje na vseh ravneh gospodarstva. Kaj pa spletna stran? Bi jo morala imeti prav vsa podjetja?

 

Glede na možnosti, ki nam jih tehnologija danes omogoča se ne moremo izogniti vprašanju: Ali naše podjetje v letu 2024 res rabi spletno stran? Odgovor je tu kratek in jasen: DA. Ne le, da so spletne strani ustrezno predstavitveno orodje na trgu, sedaj bolj pomembne kot kadarkoli prej.

 

Zakaj mora podjetje imeti spletno stran?

 

Resnica je, da bodo stranke podjetje z dobro spletno predstavitvijo, razumele kot bolj profesionalno, sodobno in zaupanja vredno. Skozi čas so ljudje zaradi tehnoloških sprememb in nastopa interneta prilagodili svoje obnašanje na trgu, ko iščejo določen proizvod ali storitev.

 

Spletne strani

Še ne tako daleč nazaj smo ob iskanju izdelkov večinoma posegali po reklamnih letakih in katalogih, izvajalce storitev smo iskali v telefonskem imeniku in v izkušnjah prijateljev. Danes je stvar drugačna. Na internetu lahko kupimo skoraj vse kar si želimo, iz kjerkoli si želimo in po nam najbolj primerni ceni. Če iščemo na primer keramičarja ga lahko najdemo z nekaj kliki v spletnih iskalnikih. Tam zlahka preverimo tudi samo kakovost izvajalca, saj si ljudje pomagajo tako da te ocenjujejo v profilih podjetij ali na forumih.

 

V kateri branži mora podjetje imeti spletno stran?

 

Verjetno se sprašujete: Imam čistilni servis, avtomehanično delavnico, suhomontažne storitve, bar, frizerski salon. Ali moram za online marketing imeti spletno stran? V primeru, da želite svoje delo predstaviti več kot le prijateljem, znancem in obstoječim strankam, je odgovor vsekakor DA. Odgovor je vedno pritrdilen, saj smo ljudje čedalje bolj odvisni od tehnologije.

 

Stranke danes praktično vse poguglajo. To pomeni, da vse kar bi želel imeti, najti določene izvajalce storitev ali kje prespati, moderen človek vpiše v google nekaj besed in že z nekaj kliki pristane na pravem mestu. Če vašega podjetja ni tu, praktično že izgubljate.

 

Ne le da mora podjetje spletno stran samo imeti, biti mora tudi moderna, funkcionalna in dobro optimizirana. Kako pa to doseči? Optimizacija spletne strani je proces s katerim spletne iskalnike prepričamo, da naše izdelke in storitve iskalcem ponudi prve.

 

Predstavljamo 6 razlogov zakaj mora podjetje imeti spletno stran v 2024

 

Predstavitev podjetja širši javnosti

 

Ne glede na to ali gre za majhno, lokalno podjetje ali veliko multinacionalko, spletna stran pomaga povečati doseg predstavitve podjetja, izdelka ali storitve. Spletna stran je za podjetje okno v svet neomejenih možnosti, velike koncentracije potencialnih strank in korak do 24/7 najcenejše reklame. Kako najcenejše reklame? Spletna stran je uporabnikom na voljo 24 ur na dan, 7 dni v tednu in 365 dni v letu.

 

Večje zaupanje in prepoznavnost

 

Enostavna spletna stran v 2024Večina ljudi danes na spletu že išče izdelke in storitve. Z izdelavo spletne strani potencialnim strankam poveste, zakaj naj zaupajo prav vam in vašim izdelkom in storitvam. To lahko podprete z mnenji in pričevanji že obstoječih strank, ki lahko te trditve potrdijo. Če ljudem podjetje nudi kakovostne izdelke in storitve in o podjetju teče lepa beseda bo večja tudi prodaja.

 

 

Prepoznavnost podjetja se gradi na dolgi rok in prispeva k zaupanju strank v posel podjetja, njegove izdelke in storitve. Več, ko ljudje podjetje vidijo bolj jim je podjetje in blagovna znamka všeč. Posledično jih je lažje prepričati k akciji. Kakovostna in informativno dobro podkovana spletna stran lahko znatno prispeva k boljši prepoznavnosti in večji verodostojnosti in zaupanju strank.

 

Večji doseg in dostopnost

 

Spletna stran je na svetovnem spletu dosegljiva 24/7, vsem ljudem, ki se zanimajo za podjetje, kot tako, njegove izdelke in storitve. Dostopna je prav vsem ljudem, ki imajo dostop do interneta, eno od naprav, ki to podpira in nekaj minut časa. Vidna je vsakomur v vsakem trenutku. Spletna stran v trenutku nastanka podjetju omogoči dostop do širšega trga, kot le lokalni populaciji.

 

Spletna stran prinese višjo stroškovno učinkovitost

 

Dobro optimizirana spletna stran, lahko podjetju dolgoročno prinese veliko koristi in prihrani stroške oglaševanja. Tradicionalne oglaševalske metode (tiskanje letakov, brošur,…) so lahko zelo draga rešitev. Na drugi strani optimizirana spletna stran na dolgi rok prihrani stroške oglaševanja širokemu obsegu ciljne skupine. Ko je spletna stran dobro optimizirana podjetju načeloma ne prinaša stroškov in je vidna visoko med zadetki iskanja na spletnih iskalnikih. To pomeni večji obisk spletne strani, več potencialnih kupcev, večjo prodajo in nižje stroške oglaševanja na enoto. Vabljivo ne?!

 

Dobra spletna stran, večja prodaja in konkurenčna prednost

 

Prodaja je osnovni proces vsakega podjetja. Če podjetje nima prodaje, nima prihodkov in je v realnem svetu obsojeno na propad. S spletnim nastopom ljudem neprekinjeno omogočimo dostop do izdelkov in storitev, brez vseh omejitev. Stranka lahko izdelek ali storitev kadarkoli in kjerkoli naroči, tega preveri ali pa se preko spletnega obrazca pozanima o dodatnih informacijah in pogojih. Podjetje, ki ima dobro spletno stran je že takoj v prednosti pred vso konkurenco, brez spletne strani.

 

Večja prilagodljivost

 

Spletna stran je običajno last podjetja, ki na njej nastopa. Tako lahko vso vsebino, barve, slike, pisave, bloge, članke, promocijski material, dizajn, popolnoma prilagodi svojim željam. Podjetje se lahko brez kakšnih pravil in vodil kot jih imajo socialna omrežja (Facebook, Tik Tok, Instagram) predstavi uporabnikom na točno tak način, kot si želi. Vso vsebino spletne strani lahko približa točno željenemu uporabniku.

 

Torej. Ali podjetje v 2024 res mora imeti spletno stran?

 

Če na koncu povzamemo si upam trditi, da v 2024 vsako podjetje mora imeti spletno stran. V kolikor je ta dovolj hitra, kakovostno izdelana, moderna, vsem napravam prilagodljiva in dobro optimizirana lahko podjetju prinese ogromen obseg koristi. Če se odločate o izdelavi spletne strani, vam lahko pomaga Webster.si.

Sorodni članki

Špageti Carbonara pašta

Špageti Carbonara

Špageti Carbonara – avtentični italijanski recept   Špageti Carbonara (Karbonara), je tradicionalna italijanska jed, ki

Preberi »
Bled

Blejsko jezero

Najlepše mesto na svetu

Bled velja za enega najlepših turističnih krajev Sloveniji. Slovi predvsem po jezeru z otočkom, prijaznih ljudeh in dobri hrani.  

Imago paradisi

Priljubljeni članki
Oglasi

SPLETNA AGENCIjA

Izdelava spletnih strani
Zadnji recepti
Scroll to Top